måndag 9 maj 2016

Klanerna i Palos Verdes

Familjen Madison flyttar till Palos Verdes, ett gated community i Kalifornien. Medina bestämmer sig för att bli den enda tjejen som surfar och även om de andra surfarna har svårt att acceptera henne blir hon ändå tolererad. Hennes tvillingbror blir dock snabbt en i gänget. Livet försvåras dock av att föräldrarna glider ifrån varandra.

Klanerna i Palos Verdes av Joy Nicholson känns som en lättviktig uppväxthistoria men blir snart betydligt tyngre. Familjerna i den rika staden lever separata liv i sina fina hus och mycket handlar om yta. Mamma Madison är deprimerad och skyller alla problem på pappan. Ungdomarna knarkar rätt mycket och ingen verkar helt lycklig.

Jag gillade boken och särskilt huvudpersonen Medina. Hon bryr sig inte särskilt mycket om vad andra tänker och gör det hon vill, vilket är att surfa. Det blir dock lite ointressant i längden då jag inte är intresserad av surfing. Boken handlar också mycket om hur olika villkoren är för tjejer och killar, men utan att skriva en på näsan. Det är en ganska somrig bok som passade att läsa nu när det blivit varmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar