tisdag 24 september 2013

På andra sidan Venus - Elisabeth Andersson

Maria Bergman har fått ett toppjobb på ett tidningsförlag under sin tidigare mentor Susannah Poirée Carlson, en mäktig mediaperson som brinner för kvinnors möjligheter inom företagsvärlden. Men när Maria visar sig vara mycket bra på sitt jobb känner Susannah sig hotad och börjar en kampanj för att motarbeta henne. Till att börja med förstår Maria inte vad som händer och när hon väl gör det är det kanske för sent.

På andra sidan Venus är en lättläst och lagom spännande bok. Den skildrar svårigheterna med att vara en kvinna i hög position från några olika perspektiv. Men trots att den utgör sig för att beskriva problemen de råkar ut för tycker jag att den fokuserar lite väl mycket på allas utseenden, lägenheter och inredningar. Det ska liksom vara lyxigt och alla ska vara snygga. Och självklart ska Maria träffa en man och han måste vara snygg, rik och framgångsrik men också händig och bra på att laga mat. Snark, kliché.

Vill man ha en lättläst svensk chick-lit som handlar om framgångsrika kvinnor är detta en bra bok att tillbringa en eftermiddag med. Vill man ha en djuplodande analys av sexism och strukturell diskriminering ska man läsa något annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar