tisdag 7 oktober 2014

Bokbloggarmingel på Bookmark


Förra veckan var vi, tillsammans med ett gäng andra bokbloggare, inbjudna till Bookmark förlag för att träffa författaren Sophie Hannah. Det bjöds på vin och snittar, och Sophie berättade om sin senaste roman Monogrammorden, som är något så ovanligt som en nyskriven Poirot-roman. Boken kom till efter att hennes agent kläckt idén för förlagt som har hand om Agatha Christies utgivning, och att familjen som äger rättigheterna funderat en längre tid. De bestämde sig uppenbarligen på att satsa på projektet, och det verkar ha varit rätt beslut då boken har fått enorm uppmärksamhet världen över.
Sophie Hannah var oerhört karismatisk och rolig, och hann berätta massor under den timme vi hade på oss. Vi fick bland annat veta att hon är ett stort Christiefan, och hon gav en hel del tips på vilka av böckerna som är hennes favoriter.
Det verkar vara svårt att ta sig an en så etablerad karaktär som Poirot, det gäller ju att få både upplägget av historien och tonen i berättandet att stämma överens med det som folk läst tidigare. En förenklande omständighet var i alla fall att Agatha Christie själv inte använde sig av särskilt många tidsmarkörer i sina böcker, så det krävdes ingen omfattande research om det 20-tal som Monogrammorden utspelar sig i.

Bookmark bjöd också på ett väldigt snyggt exemplar av Huset på udden, en Agatha Christie som aldrig tidigare getts ut på Svenska. Det kommer sammanlagt att gest ut nio romaner i nyöversättning, och omslagen är så fina att samlaren i mig genast går igång och vill ha allihop. (När alla böckerna står bredvid varandra i hyllan kommer ett motiv att framträda över ryggarna, bara en sån sak liksom!)

Tack Bookmark för en jättetrevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar