fredag 21 april 2017

Kurragömma



Kurragömma av Petrus Dahlin hittade jag på... ja, på nån ljud/e-bokstjänst, jag minns faktiskt inte vilken det var jag använde just när jag läste just den här boken.
Det är en spökhistoria som trots att den har målgrupp 9-12 år är riktigt creepy. (Hur kommer det sig förresten, att jag hittat flera böcker för mellanstadieåldern som jag tycker är riktigt läskiga när det är så himla svårt att hitta vuxenböcker som lyckas få fram samma stämning?!)
Boken handlar om Astrid som är i Spanien för att vandra tillsammans med sin mamma. När ett oväntat problem på mamman jobb dyker upp och hon är tvungen att resa iväg för att hjälpa till att lösa det vägrar Astrid följa med. Hon är helt säker på att hon vill stanna och vänta i det hyrda huset. När hon väl blivit ensam är hon inte lika säker på att det var en bra idé. Märkliga saker börjar hända. Våta fotspår dyker upp utanför huset, människorna i den närliggande byn är avståndstagande och ett gäng barn dyker upp där man minst anar det.
Jag tyckte att den var både underhållande och lite läskig, dock var kanske inte det här med att mamman lämnade en trettonåring ensam i en främmande bergsby så väldigt trovärdigt.

1 kommentar:

  1. Ja, det är intressant att du hittar läskiga böcker för barn men att vuxenböcker inte får till det riktigt. Varför kan jag dock inte svara på!

    SvaraRadera