lördag 1 december 2018

Visheten vaknarJag var väldigt peppad på att äntligen få läsa Elin Säfströms Visheten vaknar (uppföljare till En väktares bekännelser), och blev inte det minsta besviken.

Handlingen kretsar kring tonåringen Tilda, som ärvt positionen som Väktare. En väktare är en människa som fått till uppgift att hålla ordning på rådare, dvs de troll, älvor och tomtar som rör sig mitt ibland oss utan att någon märker av dem. Det är nämligen väktarens viktigaste uppgift, att hålla rådarnas existens okänd för människorna. Det är inte alltid så lätt, för rådarna är inte särskilt medgörliga... Särskilt inte nu, när trollen verkar löpa amok mest hela tiden och det ryktas om att det snart är dags för Vishetens dag - något som verkar innebära att något förfärligt kommer att hända. Till råga på allt har Tilda också mänskliga problem och relationer att trassla med då både kärleken och vänskapen är svårare än hon trott var möjligt.

Kombinationen folktro, cynisk tonåring, humor och relationer är oemotståndlig. Det är lättsamt, kul och inte ett dugg förutsägbart, och jag hoppas att Elin Säfström kommer att skriva många, många böcker i framtiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar