lördag 21 februari 2015

Zombieapokalyps? Ja men då tjafsar vi oavbrutet så kanske zombierna torkar ihop av uttråkning.

Jag har ju svårt att motstå en zombieroman, så när jag hittade This is not a test av Courtney Summers gav jag den såklart en chans.
Boken är lite ovanligt i genren på så sätt att zombierna inte får så stort utrymme. Hanlingen kretsar kring ett gäng tonåringar som har räddat sig undan en zombiekatastrof och gömt sig i sin high school. Än så länge är de säkra bakom barrikaderna, men förr eller senare kommer de döda att ta sig in. Eller så tar maten slut. Allt eftersom tiden går retar sig de överlevande allt mer på varandra, och deras inbördes relationer och den hårfina hinnan av civilisation som finns kvar är ständigt hotade.
Iden: bra! Genomförandet: Alltså, näe. Karaktärerna är så otroligt irriterande! Det kanske i och för sig gör det hela mer trovärdigt, tonåringar är ju inte så himla smarta och vissa skulle säkert bråka sig igenom en zombieapokalyps. Förmodligen lider en hel del av dem också av grav PTS, kanske författaren vill visa det lite subtilt, när hon låter dem tjafsa och bråka och bete sig konstigt boken igenom. Mot slutet ökar actionnivån, men sen krashar alltihop i ett enda WTF och man undrar varför man ens läste boken när det finns så många andra att hinna med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar