lördag 7 februari 2015

Ännu en YA utan triangeldrama! Hurra!

From bad to cursed var ett impuls-bibliotekslån som visade sig vara del två i en serie. (Av någon konstig anledning har biblioteket inte ens del ett). Jag funderade på att strunta i att läsa den, men kom snabbt in i handlingen då det visades sig att del ett hade fått ett tydligt avslut och att den här boken hade en helt egen story.
Alexis har kämpat sig upp för skolans statusstege, från att ha varit ingen är hon nu populär. Det är inget lätt jobb att hålla sin plats, och när hennes lillasyster plötsligt kommer hem från den psykklinik hon varit inspärrad på i ett år blir hon minst sagt nervös. Särskilt som anledningen att lillasyster Kasey blev inspärrad var att hon slutit nån slags förbund med ett ondskefullt spöke och nästan fått både familj och vänner dödade.
Nu verkar det som att Kasey tänker hålla sig lugn, men det är något konstigt med de nya kompisar hon omger sig med: en väldigt brokig skara tjejer som har börjat prata allt mer om att de behöver förbättra sig. Enligt Kasey är det bara en klubb, men Alexis börjar undra om det inte är något mer som ligger bakom. Och visst är gör det det, ännu en gång trasslar systrarna in sig i övernaturliga intriger.
Det var en lättsam och snabbläst bok med ett lite annorlunda övernaturligt inslag, och det var så-så-så skönt med en paranormal YA som inte innehåller ett triangeldrama, knappt ens kärleksintriger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar