söndag 1 februari 2015

Allt är bara bra, tack

Lea slutar sitt stressiga tv-producentsjobb och åker till Paris för att förändra sitt liv. Hon inser dock att hon är samma person, tills hon träffar den karismatiske Michel. Tillsammans med honom blir hon en spännande och intressant person och livet är som en lång fest, bortsett från Michels besvärliga exflickvän. När Lea blir gravid flyttar paret till Stockholm, men i Sverige verkar Michel mindre charmig och mer alkoholiserad.

Allt är bara bra, tack av Moa Herngren är en bra roman om ett destruktivt förhållande. Även om man redan tidigt förstår att det är dåligt för Lea lyckas författaren verkligen förmedla hennes känslor och anledningar att göra som hon gör. I det längsta ljuger hon för familj och vänner för att kunna fortsätta ljuga för sig själv. Det antyds att omgivningen anar vad som händer, men Lea är fast besluten att inte avslöja att hennes liv inte är perfekt, särskilt som hennes bror verkar ha det perfekta jobbet och perfekta familjen.

Boken kan nog vara väldigt triggande för den som varit i en liknande situation, men för oss andra är det en intressant och spännande historia. Jag var lite tveksam först, men drogs in i berättelsen mer och mer. Man oroar sig för Lea och hoppas att hon ska ta sitt förnuft till fånga. Lite av en mellanbok, bra men inte fantastisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar