onsdag 10 augusti 2016

Vansinne i varuhus

Horrorstör av Grady Hendrix var ett litet fynd jag gjorde på en second handbutik i Uppsala. Det är en slags skräckbok, och visst är den creepy och äcklig - men främst är den rolig. Vi får följa med rakt in i det stora varuhuset Orsk, en billigare och sämre IKEA-kopia som glatt döper alla sina möbler och prylar till helt absurda namn med en lätt skandinavisk klang och som har en strikt personalhierarki med riktigt dåliga arbetsvillkor. Här jobbar Amy, en förbittrad och desillusionerad ung kvinna som inte hyser något som helst hopp om att hennes liv någonsin ska förbättras. En kväll tvingas hon ta ett extra nattskift. Någon måste nämligen stanna i varuhuset över natten för att ta reda på vem det egentligen är som härjar runt och förstör saker på nätterna och sätta stopp för skadegörelsen. Amys kollega är övertygad om att något övernaturligt har tagit sig in i Orsk-butiken, men mest av allt är hon övertygad om att hon ska göra en strålande karriär som spökjägare på TV om hon lyckas filma något som ser det minsta skumt ut.
Natten faller, och Orsk med den. Inget står riktigt rätt till, och det blir en ganska så halsbrytande resa mellan billiga bokhyllor och obekväma soffor.
Layouten är underbar: boken ser precis ut som en IKEA-katalog, och kapitlen delas av med allt mer skruvad reklam för Orsk-möbler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar