fredag 30 mars 2012

Dash och Lilys utmaningsbok

Det är jul i New York, och Dash, som inte vill fira jul med någon av sina skilda föräldrar, har lurat dem båda att han firar jul hos den andra. Han hänger ofta i sin favoritbokhandel, och en dag får han syn på en liten röd anteckningsbok bland bokryggarna. När han öppnar den möts han av ett brev från en okänd tjej, Lily, som skickar ut honom på ett uppdrag. Dash antar utmaningen och ska sedan enligt bokens instruktioner lämna sin e-postadress om han är intresserad av att fortsätta samtalet. Visst är han intresserad, vem skulle inte bli nyfiken liksom, men han tänker inte göra det lätt för Lily. Hon får därmed även hon ett uppdrag nedskrivet i anteckningsboken, och så är spelet igång.
Lily firar också jul utan föräldrar, men till skillnad från Dash är hon skitförbannad över det. Julen är det bästa hon vet och hon vill att allt ska vara som det alltid har varit. Föräldrarna ska verkligen inte vara ensamma på bröllopsdagsresa utan Lily och hennes bror! Det är brodern som har hjälpt henne med idén till anteckningsboken. Meningen är att hon ska kunna träffa en kille som inte är så himla ytlig och som är intresserad av litteratur.
Boken skickas fram och tillbaka, och Dash och Lily upptäcker nya delar av sin stad. Uppdragen slingrar sig fram genom vantavdelningen på Macy's, till förorten där alla hus har groteska julbelysningar och till kletzmerkonsert mitt i natten. Allt eftersom börjar de skriva mer och mer personligt i boken. Eftersom de aldrig har träffats känns det lätt att berätta allt om sig själv och de kommer varandra närmare och närmare. Men är magin beroende av att de aldrig möts?
En gullig bok med sympatiska karaktärer. Det är lite synd att jag inte läste den till jul då den är fullproppad med julstämning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar