tisdag 6 mars 2012

Fyra dagar, fyra nätter - Morgan Matson

Amys liv har varit i någon slags pausläge i flera månader, ända sedan hennes pappa dog i en bilolycka. Hennes tvillingbror är bortforslad till en avgiftningsklinik och hennes mamma har bestämt att familjen ska flytta till andra sidan USA, och har flyttat i förväg. Amy vill inte tänka på olyckan, och klarar därför inte av att ha någon kontakt med sina vänner - det finns ju ingenting annat att prata om än det hon absolut vill undvika.
När mamman bestämmer sig för att hon absolut måste ha sin bil ordnar hon en väninnas son som chafför - Amy vägrar att köra bil efter det som hände. Roger är både snygg och rolig, och gör spellistor på sin ipod som får till och med musikalnörden Amy att börja nynna på indiepop. (Kul detalj: Alla låtar finns listade i boken). Trots en motvillig start kommer de snart varandra nära. Amys mamma har planerat en resrutt, den kortaste möjliga vägen med stopp i de tråkigaste städerna man kan tänka sig. Amy och Roger gör en avstickare, och väljer sedan att ta sin egen väg genom landet. Det blir en roadtrip som påverkar dem båda på sätt de inte hade kunnat ana.

En mysig, men kanske inte fantastisk bok som hade varit fin att läsa på sommaren. Jag älskar att musiken de lyssnar på finns listad så att man själv kan leta upp den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar