lördag 27 juli 2013

62 dagar - Cilla Naumann

62 dagar är en en ungdomsbok som berättar en parallellhistoria till Springa med åror, berättad av en tonårsson till en av karaktärerna ur den andra boken. Krångligt? Lite.

Tom och hans familj tillbringar alltid somrarna i sommarhuset vid havet. I bondgården bredvid bor Lassemiss, sonen till Toms mammas barndomsbästis. Han är inte riktigt som andra, men har för det mesta fått vara med och leka och spela fotboll. En natt händer det något hemskt,och inget blir någonsin sig likt.
   Boken är väldigt lättläst, det känns som att den formatmässigt är skriven för tioåringar men med en handling anpassad för högstadiet och äldre. Det kanske är bra om den kan funka för läsovana tonåringar i och för sig.. Det är ingen rolig bok, tvärtom är den ganska hemsk nästan hela tiden. Jag hade lite svårt för Tom som faller för alla grupptryck och inte vågar prata med sin egen bror, och språket är ganska irriterande då det ska låta som att det är en tonåring som berättar och det ger en del ganska tillgjorda stycken.
   Jag är ju verkligen inte i rätt målgrupp för 62 dagar, och jag tyckte heller inte så mycket om den. Men för en tolvåring som inte läser jättebra ännu och som vill ha en spännande och realistisk bok så tror jag nog att den kan fungera bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar