tisdag 9 juli 2013

Good omens


Apokalypsen närmar sig med stormsteg. Det vet alla som har läst häxan Agnes Nutters profetsior, nedskrivna på 1600-talet strax innan hon exploderade. Ängeln Aziraphale och demonen Crowley har levt bland människorna länge och faktiskt kommit att trivas med världen som den ser ut. Det finns ju så mycket trevligt! Snabba bilar, gamla böcker och nu när man har tagit sig förbi den urtråkiga medeltiden är det väl bara att köra ett tag till? De bestämmer sig för att stoppa undergången, trots att antikrist oundvikligen kommer att dyka upp och apokalypsens fyra riddare kommer att rulla in på motorcyklar. Häxor, häxjägare, demoner och änglar - plus ett gäng kaxiga människorbarn - blandas in i kampen mellan krafterna som kräver the end of the world as we know it och de som försöker stoppa processen.
   Det är en väldigt rolig bok. Rolig på ungefär samma sätt som Liftarens guide till galaxen är rolig. Det kryllar av fyndigheter och referenser, dialogerna är snabba och kul. Ibland blir det lite för kul och det hela känns lite för tillkämpat skojigt. I det stora hela är det dock en härlig läsupplevelse. Jag lyssnade på den som ljudbok, och jag är inte säker på att det är den bästa formen att uppleva den här boken i. Det är lite för rörigt för att jag ska hänga med i lyssnandet, jag får lite svårt att koncentrera mig på alla olika personer och deras infallsvinklar.

2 kommentarer:

  1. Jag älskar den här boken! Har utan framgång länge försökt få folk runt omkring mig att läsa den. Tror dock absolut att den tjänar på att läsas istället för att lyssna på den.

    SvaraRadera
  2. BoklandskapAnna11 juli 2013 kl. 22:24

    Jag älskar också den :) Det var ett tag sedan jag läste den, men vissa scener ligger kvar i hjärnan och poppar upp ibland.

    SvaraRadera