lördag 21 december 2013

Skräck till jul

När Victoria var barn hittade hon en bro som inte fanns. Genom att korsa den kunde hon ta sig precis dit hon behövde komma, och även om det alltid gav henne en sprängande huvudvärk kunde hon inte sluta cykla över bron. En dag ledde den henne rakt i armarna på Charlie Manx, och inget blev som förut.
   Manx älskar barn. Han gör allt för dem. Faktum är att han byggt ett helt nöjesfält för deras skull. En plats där det är jul varje dag och berg- och dalbanan aldrig stannar. Det kallas Christmasland, och det syns inte på någon karta men det finns. Varje år plockar han upp nya barn i sin veteranRollsRoyce, gör sig av med deras föräldrar och tar med dem till platsen där allt handlar om glädje. Och om vassa tänder.
   Nu är Victoria vuxen, och har gjort allt för att glömma det som hände. När hennes egen son hotas av Manx tvingas hon inse att hennes minnen är verkliga och inte galna fantasier, och att hon och hennes bro är det enda som kan rädda pojken.
  
Kul med en skräckberättelse med jultema såhär i december! Jag tyckte att den här var riktigt bra, kanske för att jag inte hade så höga förväntningar. I början är det till och med lite läskigt (vilket jag alltid brukar klaga på att skräckförfattare är för dåliga på att få till), sen blir det mer spännande än otäckt eftersom man så att säga får se lite för mycket av monstret under för lång tid.


 

1 kommentar:

  1. Jag håller för tillfället på att läsa "Locke & Key" (en graphic novel-serie som jag verkligen kan rekommendera) av Joe Hill. Har funderat över att läsa någon av hans andra böcker också snart, verkar som att de är väldigt mörka och spännande :)

    SvaraRadera