tisdag 8 mars 2016

Top Ten Tuesday


Återigen är det tisdag, och den här gången gäller det att svära i kyrkan och lista tio karaktärer man hatar som alla andra älskar.

# Hazel och Augustus i The fault in our stars. Jag kan inte säga att jag hatar dem, men när huvudpersoner som uppenbart är skrivna för att vara karismatiska och härliga överskuggas totalt av en bikaraktär (älskar Isaac!) är det nåt fel. Och den där cigaretten som Augustus ska suga på hela tiden utan att röka, jag orkar inte.

# Arvid i den allvarsamma leken. Det är väl inte helt hans fel att han är så himla jobbig, han är ju såklart ett barn av sin tid och så, men ändå. Usch.

# Gale i hungerspelen. Jag fattade aldrig att "team Gale/team Peta" kunde bli en grej, Gale är ju så sur/pushig/träig/menlös.

# Alice i Twilight. Det är nåt väldigt irritrerande med hennes käcka, påträngande personlighet.

# Mia i Princess diaries. Alla älskar Mia, och jag fattar inte varför. Hon är ju så jobbig! Det finns inte en enda händelse, oavsett hur oansenlig, som hon inte misstolkar så grovt det bara går. Sen vägrar hon prata med folk, ställa frågor, förklara sig. Inget som händer henne är en stor grej (INGET förutom upptäckten att hon är prinsessa - men just det bryr hon sig inte om?) men ALLT får enorma proportioner i hennes huvud, och alla intriger reds upp så fort hon pratar med nån och allt utmynnar i "jaha, men ok, då fanns det inte ens ett problem, det var ju bra". VARJE GÅNG.

# Gustav Sterner i Operation Nordvind. Jag läste boken i hopp om att den skulle fylla något av tomrummet efter Hamiltonserien (HAHAHA nej), men insåg snabbt att Gustav inte är riktigt klok. Han kan inte vara kompis (eller kollega) med tjejer, han är självisk och envis och när han ska välja ut några pålitliga snubbar för ett farligt uppdrag utomlands väljer han NYNAZISTER pga "eh, det är ju dumt att de är nassar, men nu fanns det inga andra killar i hela Sverige såatte, det ordnar sig nog..." (nej det gör det inte).

# Louis i En vampyrs bekännelse. Jag läste del två i vampyrtrilogin (Nattens furste) innan jag läste En vampyrs bekännelse, så efter att ha hört Lestats version först hade jag väldigt svårt för Louis. Det hjälper inte att Lestat älskar honom, jag har läst böckerna massor av gånger och jag tycker att Louis är lika gnällig och tråkig varje gång.

# John Snow i Game of thrones. Här blir jag osäker, för jag vet inte om folk brukar gilla John Snow? Är han allmänt sedd som seriens tråkmåns eller gillar man honom för att han är *snäll*? Jag tycker iallafall att han är tråkig och blir alltid besviken när jag kommer fram till ett av hans kapitel.

# Link i Beautiful Creatures. Jag hatar när sidekicken är klassens clown. Sitt ner och håll tyst! Det är inte du som är huvudperson!

# Ja, nu kommer jag faktiskt inte på en tionde, så jag är väl generellt ganska positivt inställd till bokkaraktärer. Skönt!

1 kommentar:

  1. Jag fattar inte heller den här grejen med Team Gale/Team Peeta. Hur kan man ens fundera på Gale?

    SvaraRadera