tisdag 5 november 2013

Författarträff Charlotte Rogan

Ikväll var vi på en trevlig träff hos Bookmark förlag och träffade författaren Charlotte Rogan, aktuell med sin debutroman Livbåten. Det var en väldigt lyckad kväll med trevlig stämning. Vi var sju bloggare på plats och det blev en intressant diskussion om skrivande och om boken.

Charlotte Rogan började skriva i trettioårsåldern och skrev i 25 år innan denna hennes debutbok publicerades. Hon fick inspirationen från några fallbeskrivningar hennes advokatman hade med sig. Det var en lång process från att hon började skriva boken 1999 tills den publicerades 2012. Det var intressant att höra hur hon tänker när hon skriver, hur hon har skrivit genom åren och hur boken nu har spridits över världen.

Livbåten utspelar sig 1914. En Atlantångare sjunker och några passagerare räddar sig till en livbåt. När hjälpen inte kommer på en gång utvecklas det hela till en psykologisk thriller där vissa får leva och andra måste dö. Boken har blivit mycket populär och har översatts till 26 språk. Den är även på gång att filmatiseras med Anne Hathaway i huvudrollen.


Jag ser väldigt mycket fram mot att läsa boken, den verkar spännande och är snyggt formgiven. Förlaget berättade att formgivningen är inspirerad av dagboksformatet boken är skriven i. Det är också trevligt att boken har ett insytt bokmärke, det är inte ofta man ser det nuförtiden. Tyvärr kan jag inte lägga den högst i att läsa-högen, men den hamnar högt upp i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar