lördag 20 december 2014

We are all completely beside ourselves - Karen Joy Fowler

Rosemary Cooke var barnet som aldrig var tyst. Det fanns ingen som kunde stoppa det ständiga pladdret och frågorna. Nu är hon vuxen, går på college, och har tystnat.
  En gång var familjen Cooke lyckliga, tre barn och två föräldrar som älskade varandra. Nu är storebror på rymmen från FBI, ingen har sett honom på flera år. Systern Fern försvann redan som barn, Rosemary vet inte vart och kan inte riktigt förmå sig att tänka på Fern längre. Var det hennes fel att Fern skickades bort?
  
Barnen Cooke växte upp mitt i ett vetenskapligt experiment, och det påverkade allt i deras liv. Det finns inga enkla svar, men många frågor. Vad innebär det egentligen att vara människa? Vad skiljer oss från djuren? Vem har rätten att bestämma över andra, och hur ska man egentligen stå ut med konsekvenserna av sina misslyckanden?

En bok som överraskar och skakar om. Sekvenserna med Rosemary och hennes collegevänner får lite för mycket fokus, det är familjen och relationerna mellan syskonen jag vill läsa om.
Läs den, men läs inte för mycket resensioner innan, det finns en del spoilers som kan förstöra en del av läsupplevelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar