måndag 16 mars 2015

Bokbloggsjerka 13-16 marsJag tror inte att vi som bloggar här på Boklandskap har varit med i Bokbloggsjerkan nån gång? Känns som att vi är de enda i bokbloggarvärlden som har missat detta, och så kan vi ju faktiskt inte ha det. Bättre sent än aldrig!

Den är veckan är frågan "Hur hinner du läsa så många böcker"?
Jag tycker inte att jag hinner så många längre! Annat var det när jag pendlade mellan Uppsala och Solna varje dag, då fick jag ju två timmar ren lästid varje dag och hann alltid ta mig igenom mer än hundra böcker per år. 2009 blev det 209 st, det är nog rekord - och jag förstår inte riktigt själv hur det gick till.
Men för att svara på frågan så beror det till allra största delen på att jag läser väldigt snabbt. Utöver det så är det såklart viktigt att alltid ha en bok med sig i väskan för att kunna ta tillvara på all potentiell lästid och fylla de där vänta-på-bussen-minuterna med några sidor. När jag var barn läste jag gärna samtidigt som jag tittade på tv, men nu när både böcker och tv-serier blivit mer komplicerade tror jag det skulle vara svårt.
Jag läser egentligen helst pappersböcker, men kompletterar med ljudböcker när jag promenerar till jobbet, shoppar, städar och tränar. (Ibland får ljudböckerna konkurrens av podcasts, det går i perioder det där). Jag tycker att de flesta ljudböcker är inlästa olidligt långsamt, så jag kör dem ofta på dubbla hastigheten i telefonen. (Hetsigt, jag vet.. Men man hinner fler!)

2 kommentarer:

 1. Jag har så svårt att läsa på tunnelbanan då jag blir så distraherad av andra resenärer så det funkar inte riktigt för mig.

  SvaraRadera
 2. Har alltid en bok i väskan och ett gäng nerladdade på mobilen.
  Håller helt med dig, varenda minut som finns över kan man lätt ta upp och läsa även om det bara är en sida eller två.
  Vi står ändå så mycket och väntar i vår vardag.

  Ljudböcker har jag tyvärr lite svårt för, tappar lätt koncentrationen...kanske skall testa och köra på dubbel hastighet.

  SvaraRadera