onsdag 4 mars 2015

Dark places - Gillian Flynn

Libby Day är den enda överlevaren från massakern som tog hela hennes familj. Hon var bara sju år då det hände, och det förstörde hela hennes liv. Inte nog med att hennes mor och systrar mördades, hennes femtonåriga storebror dömdes för morden och har suttit inlåst sedan dess. Som vuxen är Libby oförmögen att ta ansvar, få något gjort, bry sig om något över huvud taget. Hon lever på försäkringspengar och på gåvor från en välvillig allmänhet, men nu börjar pengarna ta slut.
När en grupp amatördetektiver som tvivlar på att rätt person dömts för brottet kontaktar henne är hon först ointresserad. När de erbjuder pengar mot informationen hon kan ge går det inte att tacka nej. Hon måste ha pengar.
Berättarperspektivet växlar mellan Libby, hennes bror och deras mamma. Ingenting är riktigt som man tror, och hemligheter och missförstånd staplas på varandra och Libby blir tvungen att gräva djupt i sitt förflutna.

En lite annorlunda thriller som var underhållande men inte riktigt levde upp till de förväntningar som bokbloggarhypen gett mig. Jag tyckte att det var spännande, men jag blev också väldigt irriterad på alla karaktärer och deras envishet, dumhet och oförmåga att prata med varandra.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar