måndag 9 mars 2015

Bortskämd överklass

Stackars lilla rika flickan Timotej (Timmy) af Lilja tvingas flytta till London med sin mamma och styvfar. Där får hon en egen lägenhet, börjar gymnasiet och får nya vänner. Alla killar blir kära i henne, hennes älskade storebror kommer och hälsar på regelbundet och när inte hennes superrika pappa tar med henne på dyra restauranger gör hennes ganska superrika styvfar det. Och det enda Timmy gör är att tycka synd om sig själv.

Jag har väldigt svårt att känna något för huvudpersonen i Kär i kärleken av Lina Forss. Hon är så självupptagen och blind för sina privilegier. Hon är ointressant och gnällig och det är svårt att förstå varför folk vill hänga med henne. Hon är så självupptagen och sjukt irriterande. Förutom att Timmy får nya kompisar snabbt blir också typ alla killar kära i henne. Hon har dock svårt att skilja på kärlek och sex, och det är väl i princip det boken handlar om. Det känns dock inte som att hon kommer till några större insikter.

Miljöskildringarna är ganska översiktliga och lämnar läsaren utan sammanhang. Har man inte koll på London är det svårt att förstå var man är. Lyxiga och fattiga miljöer skildras likadant och det mesta känns ganska tråkigt. Boken lyckas varken skildra en "normal" uppväxt eller ett lyxliv i London. Den känns helt onödig, det finns så många bra historier där ute.

1 kommentar:

  1. Jag tyckte nästan exakt samma som du: ) http://boklandskap.blogspot.se/2012/05/inte-sarskilt-kar-i-denna-bok.html

    SvaraRadera