fredag 4 september 2015

Blood of my blood

Tredje och sista delen i Barry Lygas "I hunt killers"-trilogi heter Blood of my blood, och börjar precis där del två slutade. Det var lite förvirrande för mig, eftersom det var ett tag sen jag läste den - men man kom snabbt in i handlingen igen. Den är nämligen inte jättekomplicerad.
Jazz söker efter sin far, den ökände seriemördaren Billy. Ingen annan verkar kunna stoppa honom, ingen annan verkar ens kunna hitta honom. Billy är en mästare både på att hålla sig dold på och på att manipulera sin omgivning. Han är ett monster, helt utan empati och med en outtröttlig vilja att skada och döda, allt för sitt eget nöjes skull. Men det ska visa sig att bakom Billy finns något som är ännu värre...
   Trovärdigt? Nej. Det är lite för mycket med tonåringar som jagar seriemördare. Underhållande? Hell yeah. Här är det verkligen fart på berättandet, det händer saker hela tiden. Ovanligt grafiskt våld och äckliga scener för att vara YA tycker jag, men spännande och tillräckligt överraskande. (Även om jag förstod hur allt hängde ihop ganska långt innan Jazz började fatta).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar