onsdag 6 mars 2013

Det känns konstigt att vakna i sin egen säng

Det känns konstigt att vakna i sin egen säng, av Sophie Adolfsson är en enda lång fest. Inte på ett särskilt festligt sätt dock. Hela boken är en orgie av sprit, öl och desperat jagande efter sex. Huvudpersonen är en ung stockholmstjej som missbrukar allt hon kommer över. Det måste hela tiden hända något, hon måste få dricka öl, hon måste få vara på Riche, hon måste få ligga med någon - vem som helst duger.
    Jag hade fått för mig att boken handlade om "ung kvinna som har mycket sex pga frigjord och det är moderna tider och så festar vi på Stureplan och har vilda och roliga efterfester och ännu mer sex". Så var det inte riktigt. Det är lite för uppenbart att det handlar om ångest och missbruk för att det ska bli det minsta "kul" att läsa festscenerna. Jag tycker att det är lite synd att det händer så lite i boken. Det finns ingen karaktärsutveckling, det finns inte någon intrig... bara bakfylleångest som övergår i ölande som övergår i liggande som blir bakfylleångset som... Tja, och ibland är hon på jobbet och tänker på sprit och sex också.  
   Boken är absolut inte dåligt skriven, tvärtom. Jag tyckte om det målande språket (ibland är det nästan lite för bra, man mår nästan illa av att läsa om exakt hur det känns att vara riktigt, riktigt bakis) men den är faktiskt lite långtråkig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar