tisdag 19 mars 2013

Zombiespänning

 The first days (as the world dies) - Rhiannon Frater

Jennis man kommer hem en kväll och berättar att han blivit biten av en hemlös person. Dagen efter förändras allt. Ett zombievirus sprids över landet, och hela Jennis familj är drabbade. Drabbade, och väldigt, väldigt hungriga... Efter att ha lyckats fly ut från sitt eget hus räddas hon som genom ett mirakel av åklagaren Katie som turligt nog passerar villaområdet. Tillsammans ger de sig ut på vägarna för att hitta andra som fortfarande är mänskliga, för att beväpna sig och för att försöka rädda Jennis styvson som befinner sig på en lägergård i skogen.
   Tempot är rasande snabbt hela tiden, det snålas inte direkt på zombieaction. Det är sjukt spännande redan från första sidan (varför gjorde man inte teveserie av detta istället för walking dead??) Samtidigt som zombie-epedemin bryter ner USA byggs karaktärerna upp bit för bit till ett intressant persongalleri, där karaktärerna får vara både starka, uppgivna, dumma och snabbtänkta i en enda röra.
   Jag tyckte att boken var riktigt bra, med reservation för att kärlekshistorierna som blandas in inte var riktigt trovärdiga/intressanta. Kan också varna läsare som har problem med springande zombies. Ni ska kanske hoppa över den här. De springer. Riktigt snabbt också.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar