tisdag 22 oktober 2013

A grown-up kind of pretty - Joshilyn Jackson

Olyckan kommer till Ginny vart femtonde år. Första gången när hon blev gravid som femtonåring. Andra gången när hennes dotter Liza upprepade hennes misstag femton år senare. Nu har det gått femton år igen. Lizas dotter Mosey är fjorton år och hårt övervakad av sin oroliga mormor, och själv fast besluten att inte bli som sin mamma.
   Liza har drabbats av en stroke, förmodigen en följd av åren i narkotikamissbruk. Hon kan inte prata, och tillbringar större delen av sin tid flytande i sitt eget universum, sökande efter orden som undflyr henne.
   En dag fäller Ginny ett stort pilträd i trädgården, och man hittar en liten ask nergrävd bland dess rötter. En ask som innehåller benen från ett väldigt litet barn... Det blir början på Moseys jakt på sanningen om sin egen identitet och på Lizas förflutna.
   Den här boken var verkligen ett riktigt fynd bland boktipsen på Goodreads.com. Jag hade inte särskilt höga förväntningar när jag började läsa, men var snabbt helt fängslad av den varma stämningen och de livfulla karaktärerna. Historien berättas omväxlande från Ginnys, Lizas och Moseys perspektiv och det görs på ett smart och intressant sätt där alla berättarröster tillför lika mycket. Höga betyg till den här härliga familjehistorien som var nästan omöjlig att lägga ifrån sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar