måndag 11 maj 2015

Bookshelf tour del ett! Man får faktiskt blanda hur mycket man vill.

För en gångs skull är mina bokhyllor relativt välstädade. Det har en tendens att samla sig papper, låneböcker, böcker-som-ska-ges-bort och allt möjligt annat uppepå bokryggarna... Nu passade jag på att fota hyllplanen och kör en bookshelf-tour.
Våra bokhyllor är platsbyggda (ska visa dem i helhet en annan gång när resten av rummet också är städat, haha) - en rak där det bor skönlitteratur och en rund där vi har mest fack- och kurslitteratur. Skönlitteratur sorteras i alfabetisk ordning, böcker av samma författare efter utgivningsår (ja, jag gillar att sortera saker).
Vi tar och börjar med skönlitteratur A-F!


På den översta hyllan (A-C) står bland annat ett välläst exemplar av Liftarens guide till galaxen (bokreautgåva som numera saknar omslagspappret, men det blev finare så). Där finns även två gamla hästboksfavoriter om ponnyn Fredag (jag saknar Fredag på Länsmansgården om nu nån skulle ha ett ex över av den), ett extremt vältummat exemplar av Louise Boije av Gennäs Ta vad man vill ha som handlar om en festkväll som innehåller typ allt, älskade Egalias döttrar, Charlotta Cederlövs Och likväl rör hon sig som jag måste ha läst minst tio gånger. Romanversionen av bästa tv-serien My so called life, Fanny Hill, som är 1700talsporr och så Douglas Coupland-samlingen.

Hylla två innehåller D-F, och där hittar man de tre Dostojevskijromanerna som 75% av alla svenskar har köpt på bokrean, I rosens namn av Umeberto Echo som jag i ärlighetens namn har svårt att tro att jag kommer att läsa, bästa Momo eller kampen om tiden (Michael Ende) som jag har haft sen jag var liten och läst om och om igen. Ensam i Berlin har jag fått i födelsedagspresent av min killes systrar och den har jag inte läst ännu. Torbjörn Flygts Underdog är fantastisk, men jag har inte läst Himmel ännu. Så många böcker, så lite tid! Sen börjar Fogelströmsamlingen (som fortsätter på nästa hyllplan). Ovanpå ligger en Leif GW Perssonroman som jag har hittat i bokbyteshyllan i källaren. Jag har en känsla av att jag ger den vidare när jag har läst den, därför har den inte fått någon egen plats.

Fortsättning följer!

1 kommentar:

  1. Så himla kul att se hur andra har sina böcker! :D
    Kram
    Cecilia

    SvaraRadera