onsdag 21 oktober 2015

Ger Sarah Dessen en ny chans.. är lite lagom road

Jag skrev för nåt år sen att jag skulle sluta läsa Sarah Dessen, men jag har ju aldrig haft någon direkt karkaktär, så jag gjorde det igen.
  
Sydneys fantastiska storebror, som alla beundrar, har slutligen gått för långt när det gäller att strula till det och sitter i fängelse. Verkligen för långt. Han har orsakat en olycka som gjorde en pojke förlamad. Deras mamma vill inte ta in vad som hänt, hon hittar på ursäkter och försvarar sitt favoritbarn. Sydney däremot är arg. Hon förstår inte hur hon ska kunna komma över vad hennes bror har gjort och plågas av sitt eget dåliga samvete trots att hon själv inte kunnat påverka det som hände. Som om det inte vore jobbigt nog blir hon gång på gång lämnad ensam med brorsans slajmiga kompis som stöter på henne på ett riktigt läskigt sätt, och är ständigt kontrollerad av sin konstiga mamma. Som tur är hittar hon både vänskap och kärlek, men inte ens det är enkelt.

Saint anything är ganska lik Sarah Dessens andra böcker. Det är bra, i betydelsen att den har fint teckande karaktärer och relationer. Det är dåligt, i betydelsen att det blir lite, lite tråkigt när man har läst ett par andra böcker av samma författare, och de är ganska lika i stil och tonfall. Saint anything har lite för många intriger, och det gör att alla inte får den tyngd de hade behövt. Det blir lite för platt och lite för spretigt, men så är ju å andra sidan livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar