torsdag 22 oktober 2015

Lättglömd X-men-kopia


Cursed av Jennifer L Armentrout är en sån där paranormal-YA-historia som jag kommer glömma bort väldigt snart. Den var helt enkelt inte särskilt bra, och inte ens särskilt originell.

Ember dog för ett år sedan, i den bilolycka som dödade hennes pappa och gjorde hennes mamma till mer eller mindre katatonisk. Ember dog, men tack vare hennes lillasysters mycket märkliga förmåga att väcka upp de döda lever hon igen. Döden hade dock en jobbig biverkning: hon kan inte röra vid något levande utan att döda det. Det ger en ganska ensam och stressig tillvaro. När hela familjen mer eller mindre kidnappas av en mystisk man som säger sig vilja skydda lillasystern vänds allt upp och ner. En  väldigt snygg (såklart, jag sa ju att det var en originell YA-bok... ) kille vill hjälpa Ember att lära sig kotrollera förbannelsen/förmågan men hon tvivlar starkt på att det är möjligt. Någon terrorriserar henne i skolan, kanske någon hon är tvungen att bo med. Ingen verkar vilja ha henne nära, och allt är stressigt och rörigt och jobbigt. Suck.

Det känns som en konstig blandning av X-men och ca alla YA-böcker med övernaturliga-förmågor-inslag som jag någonsin har läst. Relativt underhållande för stunden, men känns väldigt ihoprafsat och lågbudget. Som tur är verkar den vara fristående och inte en del i en trilogi. Hoppa över!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar