tisdag 3 januari 2017

Miniatyrmakaren

Artonåriga Nella kommer till Amsterdam för att börja sitt nya liv som rik köpmannahustru. Hon känner sig inte direkt hemma i sin nya familj och mannen är inte vad hon tänkt sig. Efter att ha fått ett dockskåp i bröllopsgåva anlitar hon en miniatyrmakare för att möblera det. Miniatyrmakaren har dock märkliga förmågor att veta saker och snart börjar hushållets hemligheter avslöja sig.

Miniatyrmakaren av Jessie Burton har blivit hyllad och jag har gått och tittat på den länge innan jag bestämde att ingen blir lycklig av att jag inte köper en bok jag vill ha. Det visade sig vara ett bra beslut då det är en väldigt fängslande historia. Dels är det en intressant skildring av 1600-talets Amsterdam och dels är de olika karaktärerna väldigt bra skildrade. Jag är inte helt såld på det lite övernaturliga inslaget och det känns som att några gåtor lämnats olösta, men det gör inte så mycket. Skulle dock velat ha ett något lyckligare slut, men man kan inte få allt.

1 kommentar:

  1. Jag är egentligen sugen på den här boken, men jag känner att jag kanske inte behöver äga den så kanske blir det ett lån av e-boken :)

    SvaraRadera