fredag 20 mars 2015

Ringa till det förflutna

Direkt efter att jag läst ut Attachements började jag på ytterligare en bok av Rainbow Rowell. Landline var bättre, men det är fortfarande inte i närheten att beröra mig som Eleanore & Park gjorde.

Här får man följa Georgie, som skriver manus för tv-serier. Hon och hennes partner har äntligen fått chansen att pitcha sin egen idé, något de har väntat hela sina yrkesverksamma liv på. Problemet är bara att pilotavsnittet måste vara färdigskrivet aldeles strax. Och att det är jul. Familjen har redan biljetter till svärföräldrarna på andra sidan kontinenten, och hennes man Neal vägrar ställa in resan. Han tar barnen och drar, och Gerorgie börjar fundera på om hon har förstört allt. Är de verkligen lyckliga? Neal är alltid lite irriterad på henne, och hon känner det som att hon alltid gör honom besviken. Ensam i stan försöker hon hålla modet uppe och kasta sig in i en hektisk jobbperiod. Helt oväntat upptäcker hon ett sätt att kommunicera med Neal förr i tiden, en den unge Neal hon först lärde känna - men innebär det att hon kan rädda sitt äktenskap eller att hon kommer förstöra alla chanser till ett lyckligt liv?

En ganska rak och vardaglig historia, med lite lite magi. Söt bok med välskrivna karaktärer (och mopsar! Det är alltid bra med mopsar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar