tisdag 1 december 2015

Julkalender 2015!


Så har det äntligen blivit december och julstämningen hopar sig i hörnen tillsammans med dammråttorna. För att förtränga att detta är en av de mest välfyllda och stressigaste månaderna på året tänkte vi köra en välfylld men förhoppningsvis ostressig julkalender. Årets tema är "en bok jag skulle vilja fira jul i" och här kommer:

Lucka 1

Jag skulle kunna tänka mig att bo i Maria Langs böcker, och skulle verkligen vilja fira jul i "Tragedi på en lantkyrkogård". Den har allt julen behöver; snö och gnistrande kyla, rejäl julmat, julgran, klappar, tända ljus, söta katter, lärda diskussioner och entusiastiska barn. Då får man ta att det dessutom blir ett mord eller två. Mordutredning är dessutom uppenbarligen ett ypperligt sätt att fördriva tiden och smälta maten mellan julborden.

Det är märkligt att en sådan hemsk och blodig historia kan verka så attraktiv, bara för att den utspelar sig i en hemtrevlig prästgård intill en gammal lantkyrkogård. Det är väl också så att jag lätt hamnar i julstämning av beskrivningar av julfirande. Langs böcker är så himla trivsamma och så länge man är en del av familjen Bure är risken att bli mördad inte så stor.

1 kommentar: