onsdag 30 december 2015

I heart christmas

Har haft som tema denna julen att läsa julböcker, vilket varit väldigt trevligt. Det underlättades också av att jag fick denna julbok i bokbytet, I heart Christmas av Lindsey Kelk.


Angela har allt, en fantastisk make, bra vänner, ett roligt och givande jobb. Hon har planerat ett storslaget julfirande och en veckas ledighet då det bara ska vara hon och hennes man. Men så blir hon oväntat befordrad, hennes bästa vän och hennes man börjar tjata om att skaffa barn, hennes föräldrar lovar att komma över och en annan vän dyker oväntat upp på hennes tröskel. När det sedan visar sig att hennes man i hemlighet köpt en ny lägenhet och tänker sig att de ska flytta om en vecka är det inet konstigt att Angela känner sig lite stressad.

Detta var verkligen en bok full av julstämning. Den utspelar sig i New York veckorna före jul och den är fylld med blinkande renar, julgodis, snö och rolig shopping. Det är inte utan att jag blir sugen på att tillbringa nästa jul på andra sidan Atlanten. Förutom alla roliga julsaker är boken också full med julstress och irritation över att det man planerat inte blir som man tänkt, lätt att känna igen sig i. Ofta blir dock det som kom i vägen roligare än det som var planerat från början.

Jag gillar verkligen genren julböcker, men det verkar vara något som brittiska och amerikanska författare är bättre på en svenska. Ska skaffa några fler till nästa år, det är precis vad jag behöver i juletid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar