torsdag 3 december 2015

Lucka 3

Bild lånad från World of  James HerriotEn bokserie som jag verkligen skulle kunna tänka mig att tillbringa julen i är James Herriots veterinärböcker. Jag minns inte hur mycket julfirande han tar upp, men jag föreställer mig att man skulle få sitta framför en mysig brasa i ett pyntat hus i Yorkshire, förmodligen äta nån slags pudding. Inget överdåd av julklappar, men kanske nån trevlig bok att bläddra i. När som helst kan telefonen ringa -en fast telefon såklart, inga mobiler får vara med i den här julfantasin- och nån bonde har en ko som ska kalva eller ett får som behöver medicin, och man får låna ett par lite för stora stövlar och en hemstickad halsduk, åka i en skramlande gammal bil på guppiga grusvägar och hjälpa till att hämta vatten i en varm ladugård. Sen skramlar man hem till brasan igen, där det bjuds på äggtoddy eller kanske varm choklad.

När jag snabbkollade efter temaenliga bilder hittade jag detta: World of James Herriot. Ett museum där man både får veta mer om böckerna och tv-serien och om Alf Wights (Herriots verkliga namn) liv. Gaaah, vilket drömresemål!!
1 kommentar:

  1. Om du vill dit så rekommenderar jag att ha din bas i en vackrare och livligare stad än Thirsk dock. I Richmond kan du till exempel se delar av TV-interiören på muséet. Julkänslan hittar du i byn West Burton där Herriot semestrade. En pub i närheten har just ko-tema och heter The Yorkshire Heifer.

    SvaraRadera