måndag 7 december 2015

Tid - livet är inte kronologiskt.

I boken Tid- livet  är inte kronologiskt funderar Alex Schulman och Sigge Eklund över hur man förhåller sig till tid genom livet. De har skrivit varannat kapitel var, och svarar ibland på varandras tanekgångar och spinner vidare på teman från kapitlet före. Det gör att boken känns lite som ett samtal, och det är trevligt.

För mig som har lyssnat på alla avsnitt av Alex och Sigges podcast är många av historierna bekanta. Det är både en för- och en nackdel. Ibland har man hört exakt samma funderingar i podden, det kan bli lite tråkigt. Samtidigt får många av bokens berättelser från barndom och föräldraskap en extra dimension när man har en del bakgrundskunkap eftersom man har hört andra anekdoter från just de här människornas liv tidigare.

De skriver bra, Alex och Sigge. De skriver också väldigt öppet och utlämnande om sig själva och sina familjer, både nuvarande familj och barndomens. Formen känns lite som längre krönikor. Jag är ärligt talat inte så intresserad av att grubbla på tid som fenomen, men tycker om det personliga och närvarande i texterna. Den här kommer jag att läsa om!

Tack Bookmark för recensionsex!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar