tisdag 29 januari 2013

Dead scared - S J Bolton

Den unga polisen Lacey Flint skickas till Cambridge på undercover-uppdrag. Det verkar nämligen som att något skumt pågår på campus: student efter student begår självmord, och även om polisen till en början inte tror att något brott ligger bakom dödsfallen så finns det de som har börjat fatta misstankar. De döda ungdomarna hade lite för mycket gemensamt. Flera av dem hade klagat över sömnproblem, i flera fall hade de plågats av mardrömmar om att någon tog sig in i deras korridorsrum när de sov.     
    Laceys uppgift blir att spela instabil och sårbar student, och uppdraget blir betydligt farligare än vad någon hade kunnat ana.

Tja, vad ska man säga? Det här är en sån där typisk deckare som man vill ge betyget "ok". Den är lite spännande, men jag blir inte särskilt överraskad av upplösningen. Behållningen är Lacey som är en rätt härlig karaktär. Lite osympatisk och med många hemligheter, tjurig, envis och dumdristigt modig. Boken är den andra i en serie (den första heter Now you see me), men den fungerade bra att läsa fristående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar