onsdag 30 januari 2013

Nästan perfekt

Almost perfect - Brian Katcher

Logan är fortfarande deprimerad över att hans flickvän gjort slut, men den dag då Sage stövlar in i klassrummet förändras allt. Sage är lång, vacker, har en galen klädstil och ett bullrigt skratt. Det var länge sen Sage gick i skolan - hon har blivit hemundervisad av sin mamma under flera år - och hon har hemligheter som hon inte kan berätta. Varför får hon till exempel inte dejta när det går bra för hennes lillasyster att vara ute hela nätterna med killar?
   Logan och Sage blir snart vänner, nära vänner, kanske lite mer än vänner. De behöver båda desperat någon som förstår, som kan lyssna. När så Sage släpper bomben och avslöjar sin hemlighet, att hon egentligen är en pojke, har Logan enormt svårt att hantera det. Flickan han har lärt känna finns alltså inte? Vad säger det om honom själv, att han blev kär i någon som föddes som kille? Allt säger honom att Sage är en tjej, men kommer omvärlden kunna förstå det? Deras relation svajar hit och dit medan de försöker hitta ett sätt att vara nära varandra igen, och på vägen lär de känna inte bara varandra utan även sig själva.

Logan är en självcentrarad, korkad tonårskille. Många gånger är han för hetsig, för elak och för ängslig, han har panik över vad som händer i hans liv, han vill aldrig mer se Sage och samtidigt är hon är den enda han vill vara med. Jag vet inte om jag gillar honom, men jag gillar att han känns så äkta.
Även om man mest får se Sage ur Logans ögon så är hon en mångfacetterad karaktär, både den lyckliga sorglösa tjejen som skrattar lite för högt och en ensam, sårigt olycklig person som alltid måste vakta sin hemlighet och inte kan dela sitt liv till fullo med någon förutom sin syster.
Intrigen är lite förutsägbart, men jag tycker ändå att boken höll hela vägen eftersom relationen mellan huvudpersonerna lyckas vara intressant skildrad hela tiden.

1 kommentar:

  1. I don't know if you speak English (I had google translate your review), but thanks for the kind words!

    SvaraRadera