lördag 14 januari 2012

Borta bäst - Sara Kadefors

Sylvia är en elegant, välklädd kvinna som vet vikten av att vårda sina fötter och lägga en smakfull makeup. Hon bor i sin bil i en skogsdunge utanför Ikea. Varje dag vandrar hon runt i varuhuset, smygsover i sängarna och äter rester från kvarlämnade brickor i resturangen. En dag blir hon ertappad av personalen och tvingas ge sig iväg.
Hon kan inte åka hem. Hon har gjort något som är så hemskt att hon knappt klarar av att tänka på det, något som absolut inte går att få förlåtelse för. Hellre än att försöka återvända bygger hon upp ett nytt slags liv, med vänner med liv och bakgrunder hon aldrig hade kunnat föreställa sig i sin värld. Till slut går det inte längre, och hon blir tvungen att konfronteras med sin egen familj.

Det är en ganska fascinerande historia, särskilt innan man vet vari Sylvias stora brott består. Hon är en ganska rolig karaktär att läsa om, men man blir samtidigt väldigt irriterad på hennes ologiska beteende och fördomsfulla sätt att närma sig andra människor.

2 kommentarer:

  1. När jag såg titeln så trodde jag först att jag hade läst den. Men sedan när jag läste om den så kom jag på att den står i min bokhylla. Det var därför jag kände igen den. Kanske har för många böcker i min bokhylla nu som inte är lästa?

    SvaraRadera
  2. Det blir ju lätt så! Samtidigt är det ju som en liten skatt att ha många hittills olästa hemma i hyllan. Man vill ju inte riskera att det tar slut på saker att läsa!

    SvaraRadera