måndag 20 februari 2012

Prosa & Marmelad
I torsdags var det meningen att Anna skulle gå på bokcirkeln Prosa & Marmelad, men hon blev sjuk (stackarn) så jag fick ta över hennes plats. Eventet ägde rum på Bonnier Carlsen, som ger ut barn- och ungdomslitteratur.
Besöket inleddes med en liten rundtur på förlaget, fotografering och alkoholfritt bubbel. Sedan satte vi oss till bords för att prata om Lauren Olivers bok Resten får du ta reda på själv. Jag hade inte hunnit läsa boken (eftersom jag var stand-in denna gång och inte var särskilt förberedd), men det var ändå roligt och intressant att lyssna på diskussionen. Under tiden bjöds vi på te i jättesöta udda koppar, surdegsbröd med goda röror och getostar, och de godaste macaroner jag ätit i mitt liv - choklad och äppel/kanel, helt ljuvligt söta, mjuka och krämiga.


Bagaren själv, Sébastien Boudet, var där för att presentera bakverken och sin kommande kokbok Den franske bagaren.
Lauren Oliver var med via Skype för att svara på frågor om boken Resten får du ta reda på själv, om sina kommande böcker, sitt författarskap och om sitt jobb som mentor åt nya författare. Trots att uppkopplingen var lite opålitlig var det jättekul, vilken härlig personlighet hon verkar ha! Så rolig och trevlig.
En svensk författare fanns också på plats - Lina Forss. Hon har tidigare skrivit böckerna Vildängel (2005) och Hallonbäcken (2007), och har nu kommit med sin första ungdomsbok Kär i kärleken. Lina berättade lite om sina böcker och karaktärer, och om hur de delvis bygger på hennes eget liv och familj.
När det var dags att gå hem fick vi en goodiebag innehållande två inbundna böcker, zombieromanen Varma kroppar av Isaac Marion (Mix förlag) och Kär i kärleken av Lina Forss. Dessutom får vi äran att vara de första i landet som läser Lauren Olivers nästa roman på svenska - vi fick nämligen Delerium i manusform. Även ett utdrag ur bakboken Den franske bagaren låg i påsen. Det verkar bli en jättefin bok med roliga recept. Utöver läsning fick man body butter från Body Shop, salsa från GoGreen, en provpåse müsli från Risenta, rabarberte från Kobbs och en flaska Vitamin Well. Inte nog med det, jag fick även ett exemplar av Resten får du ta reda på själv som de andra deltagarna fått hemskickad inför träffen. Helt fantastiskt att få så många gåvor på en och samma gång!

Nu ser vi fram emot nästa bokcirkelträff!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar