tisdag 7 februari 2012

The white devil - Justin Evans

Den struliga tonåringen Andrew blir utkastad från sin skola efter att ha avslöjats med droger, och hans föräldrar skickar honom från USA till den brittiska internatskolan Harrow. Det visar sig vara en miljö rik på tradition, där pojkar fortfarande bär halmhatt till skoluniformen men där det inte finns några regler mot "flickor på rummet" för att det inte var ett problem förr i tiden och reglerna inte har uppdaterats.
Andrew föröker finna sig tillrätta, men när en student dör i vad som verkar vara en mystisk sjukdom blir stämningen på skolan ganska spänd. Andrew, som har sett något som definitivt tyder på att diagnosen är felaktig, söker stöd hos skolans enda kvinnliga elev - rektorns dotter, och en försupen poet/lärare. Det visar sig att Andrew är slående lik Lord Byron, en tidigare elev på skolan, och när han får huvudrollen i en pjäs om just denne poet börjar det hända fler och fler märkliga saker.

Jag vet inte vad det beror på, men jag är svag för böcker i skolmiljö. Särskilt kul tycker jag att det är med internat i litteratur. Här får man massor av skolskildring, kombinerat med spökerier som verkligen är en annan favoritingrediens. Det är både mysigt och lite läskigt, och karaktärerna får alla vara komplicerade med både fina och jobbiga sidor (till och med spökena).

En riktigt bra bok, jag kommer absolut läsa mer av Evans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar