torsdag 26 april 2012

Just listen - Sarah Dessen

Annabel har förlorat sin bästa kompis Sophie. Sophie som är vild och galen och populär - och som är biljetten till ett lyckat highschoolliv bland de populära. Nu är Sophie arg, väldigt arg, över någonting som hände strax före sommaren och Annabel är ensam och utfryst.
   Tillsammans med sina två äldre systrar har hon varit modell sen barnsben. Det har varit kul, men nuförtiden känner Annabel att hon nog skulle vilja sluta. Problemet är att hennes mamma, som älskar modellandet,  har haft det svårt och kämpat först med en djup depression och sen med mellandotterns ätstörning. Hon är så glad och stolt, inte kan man väl ta ifrån henne det nöjet?
  Annabel har väldigt svårt att ta konflikter och säga ifrån. Hon vågar inte, för de som blir arga försvinner ju och kommer inte tillbaka. Det är bättre att vara tyst och anpassa sig till situationer, åtminstone är det mycket lättare.
   I skolan finns Owen, den tysta, arga killen som ingen känner. Han är känd för att ha slagit ner en annan kille på skolans parkering och alla undviker honom. När han och Annabel lär känna varandra blir hon tvungen att åtminstone försöka säga vad hon egentligen tycker och tänker, och det kanske inte är så svårt ändå. Förutom till ...alla som inte är Owen.

Sarah Dessen har, som vanligt, skrivit en engagerande och trovärdig ungdomsbok där man verkligen lär känna karaktärerna. En riktig sträckläsningsbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar