söndag 29 april 2012

Den lille prinsen - en favoritklassiker

En av de bästa böckerna är Lille prinsen, skriven och illustrerad av piloten Antoine De Saint-Exupéry. Boken kom ut första gången 1943, och har sedan dess översatts till 250 språk. Tydligen finns det fem olika engelska översättningar (från originalspråket franska). Jag har aldrig läst den här boken på svenska, bara på franska. (Den är lättläst, om man har läst franska i 1-2år tar man sig utan problem igenom den med ett lexikon till hands).
   Det är ingen speciellt komplicerad handling: en pilot störtar i öknen, och möter där en liten pojke. Pojken är en prins från en främmande planet som berättar för piloten om sina resor och om vänner han mött på vägen. Storheten är att det är så poetiskt berättat om kärlek och vänskap och dessutom är illustrationerna väldigt söta.Jag satt och kollade runt på etsy.com igår, siten där människor från hela världen säljer handgjorda- och vintageföremål. Kolla in de här Lille prinsen-grejerna, så fina!

 
Halsband i guld med en elefant som blivit uppäten av en orm. Självklart är det inte en HATT! Ca 240 kr.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar