lördag 18 maj 2013

Fighting to survive - Vad är värst, zombies eller banditer?

Fighting to survive är del två i Rhiannon Fraters tolkning av zombieapokalyps. (Har bloggat om del 1, The first days här).

En växande grupp överlevande har barrikaderat sig i ett fort i en liten stad i Texas. Utanför hasar de döda runt, ständigt suktande efter kött och de expeditioner som överlevarna ger sig ut på för att skaffa förnödenheter är farliga men nödvändiga.
   Inne i fortet börjar livet falla på plats igen. Nya familjer bildas, nya vänskapsband knyts. Både Jenni och Katie hittar kärleken även om det förflutna och de som de tvingats lämna plågar dem.
   Snart börjar invånarna bli varse att det inte bara är zombies som utgör ett hot. Både utanför och inuti fortet finns människor som har sin egen agenda och inte tvekar att skada andra för att ta vad de vill ha. Hur hanterar man lag och brott i ett nytt samhälle utan poliser och domstolar?
   Frater håller spänningen uppe i stort sett oavbrutet. Det är lite irriterande att det fokuseras lite för mycket på män som drivs av en önskan att "beskydda sina kvinnor", och stereotyper som "fiery latinos". Jag kan bortse lite från det eftersom boken är amerikansk, utspelar sig i södern och dessutom har ett helt gäng starka, coola zombiedödande kvinnliga karaktärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar