måndag 19 augusti 2013

Nostradamus försvunna profetior - Mario Reading

En amerikansk författare och två franska romer ger sig ut på jakt efter Nostradamus försvunna profetior. Hack i här har de en lönnmördare från ett hemligt sällskap samt polisen som tror att författaren är en mördare.

Detta låter ju som ett intressant upplägg för en bok, men tyvärr håller det inte särskilt långt. Karaktärerna är otroligt platta och det gör det svårt att bry sig om hur det ska gå för dem. Det hemliga sällskapet är jättehemligt och jätteont, romerna är härliga naturbarn som skrattar åt författaren när han inte förstår deras seder och författaren är jättesmart och jättebra på att slåss. Gäsp gäsp.

Författaren har dock lyckats få till en rimlig anledning till att huvudpersonerna måste åka runt Frankrike för att hitta olika ledtrådar till profetiorna. Ofta när folk åker runt för att hitta delar av någon artefakt som blir jättefarlig om man sätter ihop den är problemet att de andra som är ute efter samma sak inte vet var delarna är och alltså inte skulle kunna hitta dem utan att huvudpersonen letar upp dem. Här vet den onde mördaren lika mycket som huvudpersonerna hela tiden och det finns alltså en anledning att åka till alla ledtrådar. Men förutom det är detta en tråkig bok som inte är värd att läsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar