lördag 26 maj 2012

Inte särskilt kär i denna bok...

I Kär i kärleken av Lina fors flyttar sextonåriga Timotej med sin mamma och sin styvpappa Örjan till London, får en egen liten lägenhet och ger sig in i en karusell av kärleksaffärer. Hon blir nämligen kär. Hela tiden. När Timmy, som hon kallas, är kär får hennes kompisar stå ut med ett ändlöst analyserande och ältande. Själva får de inte komma till tals så mycket i boken, kanske för att Timmy inte står dem så nära, kanske för att hon är för självcentrerad för att vara intresserad av annat än sig själv och sina killar.
   Jag var inte så förtjust i den här boken, den är för tråkig och huvudpersonen är för platt. Det känns inte som att jag lär känna Timmy mer än ytligt och jag får ingen riktig förståelse för varför hon är som hon är och gör som hon gör. Hon klagar på att en av killarna tycker att deras olika bakgrund (han arbetarklass, hon från välbärgad börsfamilj) är ett problem, men tänker samtidigt skäms hon över att han inte är fin nog.
   Det bästa med boken är skildringen av familjerelationerna. Det är ett väldigt gnällande på styvpappan Örjan, Timmy retas ständigt med sin mamma för att han är tråkig, dum osv, men sen skymtar det hela tiden fram mellan raderna att hon trots allt är väldigt fäst vid honom och att han är en pålitlig och uppmärksam vuxen på ett sätt som hennes egna föräldrar kanske inte är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar