måndag 28 maj 2012

Film för bokälskare

Vill bara tipsa om en film jag såg i lördag: Midnatt i Paris. Owen Wilson spelar en manusförfattare som är på semester i Paris med sin fästmö. Han vill vandra runt och uppleva Paris i regnet, hon vill flörta med en gästprofessor på Sorbonne. En natt blir han upplockad av en bil och hamnar i 20-talet där han träffar Scott och Zelda Fitzgerald, Hemingway, Gertrude Stein, Picasso, Dalí...

Det här måste vara den perfekta filmen för alla som drömmer lite om Paris och är intresserade av böcker och konst. Allt är underbart vackert filmat, alla är trevliga och roliga. En helt perfekt film nästan vilken dag som helst.

Filmen klarar tyvärr inte Bechdeltestet*, har ett lite för abrupt slut och hela tidsresegrejen är något oklar. Dessutom har den det ack så vanliga förhållandet med två människor som ska gifta sig trots att vem som helst kan se att de inte har något som helst gemensamt och de dessutom inte verkar vara attraherade av varandra. Men det gör ingenting, man förlåter den det mesta. Se den!


*1. Filmen måste innehålla minst två kvinnor, 2. som pratar med varandra, 3. om något annat än en man.

1 kommentar:

  1. Haha, den andra halvan av den här bloggen hatade den filmen. Tyckte den var extremt långtråkig, och att det var nästan otäckt hur Owen Wilson förvandlades till Woody Allen (mimik, nervösa ryckningar, osv).

    SvaraRadera