fredag 11 november 2011

Webcomics

Tänkte fortsätta serietemat med mina topp tre nätseriefavoriter. Det trevliga med webcomics är att de är gratis och uppdateras regelbundet så man har ofta något kul att läsa. Och så finns det flera som är väldigt, väldigt bra. Bara man hittar de som passar en själv.


1. Sluggy Freelance av Pete Abrams. Urmodern av webcomics. Ok, kanske inte, men den har funnits i 15 år. Då uppdaterades den varje dag, nu varje vardag. Så det finns en del att gå igenom om man säger så. Handlingen är svår att beskriva, det har hänt rätt mycket, men spänner från vardagliga nördskämt till alternativa dimensioner och parodier på Harry Potter. Och så finns det en hyperaktiv iller och en mordlysten kanin. Läs den!

 

2. Order of the stick av Rich Burlew. Dungeon and dragonsbaserat, men fungerar lika bra även för de som aldrig spelat (som jag till exempel). Man bör dock gilla fantasy. Den börjar med en grupp äventyrare som tar sig genom en monsterfylld håla med framförallt rollspelsskämt men växer snart till ett episkt äventyr. Det finns 814 strippar (idag) att ta sig igenom, mycket nöje! Den uppdateras lite sporadiskt.3. Girl genius av Phil och Kaja Foglio. En steampunkserie. Utspelar sig i ett Europa som har gått under av krig och nu hålls ihop av Baronen. Vissa människor är så kallade "sparks" och kan bygga de mest galna saker. Väldigt snyggt tecknad, men den är lite långsam när man läst ikapp, tyvärr. Uppdateras tre gånger i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar