fredag 19 april 2013

Hello Kitty måste dö

Fiona Yu är en hårt arbetande advokat i San Fransisco och på helgerna hjälper hon till på föräldrarnas kemtvätt. De vill inget hellre än att hon ska träffa en rejäl kinesisk man att gifta sig med och tar varje tillfälle att para ihop henne med lämpliga kandidater. Hon själv är inte så intresserad av det utan hänger hellre med sin återfunne barndomsvän Sean. Han erbjuder sig att hjälpa Fiona bli av med de presumtiva fästmännen, men snart börjar konstiga olyckor hända.

Hello Kitty måste dö av Angela S. Choi är en väldigt rolig bok. Fiona är cynisk i sin syn på världen, hon slits mellan sin traditionella kinesiska uppfostran och sin amerikanska uppväxt. Det är frustrerande när hon klart och tydligt säger till sina föräldrar att hon inte vill träffa mannen de planerat en dejt med åt henne och de inte lyssnar det minsta på vad hon säger. Samtidigt är hennes föräldrar inte särskilt strikta och det är tydligt att de bara vill hennes bästa.

Boken är skickligt berättad och man får sakta men säkert mer information om vad som händer. Personerna är trovärdigt tecknade och ingen är bara god eller bara ond, vilket gör dem levande och trovärdiga. Den är dessutom spännande, lättläst och kort, så jag kan verkligen rekommendera den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar