onsdag 12 oktober 2011

Gratis! Det är ju gott.

Idag delades det ut en ny gratistidning med tema böcker på tåget!
Tidningen Books är ett samarbete mellan SJ, Nordiska tidningsbolaget, ett antal bokförlag och Akademibokhandeln och Adlibris.
Innehållet är till största delen utdrag ur ett antal nyutkomna böcker, och det tycker jag inte är så väldigt intressant. Däremot verkar det vara en del intressanta intervjuer med författarna (har inte hunnit läsa så noga ännu) Michael Connelly och Jonas Karlsson, och en artikel om formgivning av bokomslag.
Layouten känns väldigt trevlig. Jag läser en del facktidningar på jobbet, och är därför inte direkt bortskämd med trevlig layout. Här känns det både luftigt och snyggt, och dessutom har man använt flera olika illustratörer som gestaltar bokutdragen istället för att ta den enkla men tråkiga vägen och bara visa bokomslagen.
Det hela känns lite reklamigt, men det är ändå mycket att läsa, och reklam för nya böcker är ju inte helt fel ändå. En bra grej är att man får ett par rabattkuponger från adlibris och akademibokhandeln som ger en ganska bra deal för de som fastnar för något av bokutragen och vill köpa boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar